FOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i Ljubuškog

Zapadnohercegovačka županija proslavila je Dan Europe!
FOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i LjubuškogFOTO: Svečano obilježen Dan Europe u ŽZH! Kroz kulturu predstavljene europske vrijednosti Širokog Brijega, Gruda, Posušja i Ljubuškog
Druga ekonomski najrazvijenija županija u Federaciji BiH predstavila je europske vrijednosti kroz kulturu.
 
Ovaj dan je obilježen na inicijativu Ureda za europske integracije i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a. Uključena je i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, a čije je sjedište u Širokom Brijegu. Dekan Akademije Svetislav Cvetković istaknuo je da su organizirane radionice koje vode studenti Akademije. - Tu su djeca iz vrtića i škola, kao i prolaznici, svi su uključeni u ovaj Dan Europe - kazao je između ostalog.
 
Zatim se nazočnima obratio Ivan Jurilj, predstavnik Ureda za europske integracije.
 
 - Htjeli smo na jedan poseban način obilježiti Dan Europe 9. svibnja, da ove godine prvi put to napravimo jer je BiH dobila zeleno svjetlo za početak pregovora s Unijom i htjeli smo na jedan način da mi kao županija, kao narod, imamo što pokazati i unijeti u Europsku uniju, pored gospodarstva, određenih povijesti i tako dalje. Imamo i taj kulturni segment pokazati, on nas diferencira u bilo kojoj zajednici. Nas diferencira identitet, a iza identiteta stoji kultura. Željeli smo i prema građanima otvoriti Akademiju likovnih umjetnosti da ljudi vide da ovakva jedna institucija egzistira u ZHŽ-u - poručio je.
 
Za kraj je naglasio da su djeca i mladi oni na koje se mora računati i s kojima je potrebno raditi jer su budućnost našeg društva.

 

Komentari