BHRT ugasio FTV

NEPODMIRENI DUGOVI..
BHRT ugasio FTV

Televizija Federacije BiH (RTV FBiH) jutros ne emitira program, javio je N1. Prema svemu sudeći, dodaje izvor, izgleda da je rukovodstvo Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH, što je izazvalo prekid programa na Federalnoj televiziji.

N1 javlja kako je Poslodovni odbor BHRT najavio da će danas od 06:00 sati privremeno uskratiti pružanje usluga Radio televiziji FBiH, osim za produkciju Dnevnika i vijesti radija i televizije te usluga preuzimanja pošte za RTV FBiH, za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.


Mjere se uvode zbog nepodmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u od prosinca 2023. godine do 6. svibnja ove godine u iznosu od oko 800 tisuća eura, što je otežalo poslovanje BHRT-a.
Istovremeno, dug BHRT-a prema RTV FBiH na isti dan je nešto više od 150 tisuća eura.

Povodom tih najava u utorak se oglasio Poslovodni odbor RTV Federacije BiH, pozvavši “na razum i suradnju Upravu BHRT-a umjesto na daljnje produbljivanje krize i ugrožavanje rada oba Javna servisa sa sjedištem u Sarajevu te obustavljanja osnovne djelatnosti RTV Federacije BiH”.

 

 

Komentari