Bikeri zahvaljuju DZ Grude, Gruđanima i SKB-u Mostar FOTO

Zahvaljujući hitnoj i brzoj intervenciji ekipe doma zdravlja Grude spašen je život bajkeru..
Bikeri zahvaljuju DZ Grude, Gruđanima i SKB-u Mostar FOTOBikeri zahvaljuju DZ Grude, Gruđanima i SKB-u Mostar FOTO

Četiri prijatelja, ljubitelji motora i vožnje na dva kotača koji već godinama zajedno voze po Europi, istražujući ljepote gradova i prirode odlučili su ovoga svibnja na motorima otputovati do Grčke.


U ponedjeljak su sjeli su na svoje BMW motore i iz Frankfurta se zaputili na put dug oko 2200 km prema Grčkoj.


U razgovoru s njima doznajem kako su dvojica rođena u svibnju pa je ovo putovanje trebala biti i svojevrsna proslava rođendana.


S.Sabljić, D.Jozić, A.Nikolau, H.Rovašanin nisu ni slutili da će se njihovo putovanje prekinuti prije Gruda u mjestu C. Dolac kod kamenoloma.


Prešli su veliki dio puta preko Austrije, Slovenije, Jadranskom magistralom i u prolazu trebali su posjetit roditelje od jednog prijatelja u Širokom Brijegu.
Međutim dogodila se strašna prometna nesreća na brzini od 40 km/h, zbog skliske ceste. Prometna koja ih zaustavlja i ledi krv u žilama. Jedan od njih je završio u SKB Mostar.


Zahvaljujući hitnoj i brzoj intervenciji ekipe doma zdravlja Grude spašen je život bajkeru koji je pao i ozljedio se H.Rovašaninu. Pacijent je predan u SKB Mostar gdje se nalazi na intezivnoj njezi, stabilno je a za nekoliko dana trebao bi biti prebačen za Njemačku.


Ostala trojica njegovih prijatelja motorista zahvaljuju djelatnicima hitne pomoći Grude, policijskoj upravi Grude, divnim mještanima koji su priskočili u pomoć, kolegama bajkerima i svima koji su darovali krv te ljubaznim djelatnicima SKB Mostar.


Ističući za sve one koji voze motor a sada je njihova sezona, da ne sjedaju na motor bez Schubertove kacige, sena slušalica za komunikaciju, odjela, protektora, rukavica i čizama …oprema u ovakvim prometnim može spasiti život.


Iz SKB Mostar su apelirali da se daruje što više dragocjena tekućina upravo zbog ovakvih slučajeva.


I da; netko će zaista proslaviti rođendan jer je ponovno rođen a kada se potpuno oporavi ako Bog da put se nastavlja do Grčke jer kratki izlet motorom ne predstavlja samo avanturistički odmor od svakodnevnog života, već i put u vlastitu dušu. Jer motori su savršeni meditacijski strojevi na kojima možete iskusiti nepoznate strane.

 

F.Bračić

Komentari

  • Razum
    24.05.2024 07:52
    Bogu hvala pa će sve biti dobro, a malo je falilo da ne bude. Zna li se broj nesreća u zadnjih 20 godina na tom potezu od Jurčića kuća do raskrižja prema Borajni? Smanjiti brzinu na 20, mozda je to rješenje?! Ili ipak sanirati cestu kako treba?
  • Aaa
    20.05.2024 16:41
    Neto prije u toj krivini je izriban asfalt, toliko grubo i duboko da sada predstavlja veću opasnost nego onako normalan, nikako ne mogu razumjeti zašto hrapaju krivine jer nakon toga one postaju još skliskije i guma ima malu površinu držanja, koji se genijalac sjetio toga