SIP BIH objavio birački spisak, provjerite jeste li na njemu

Privremeni izvod iz središnjeg biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.
SIP BIH objavio birački spisak, provjerite jeste li na njemu

SIP je pozvao sve državljane BIH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremene izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontkatiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak, prenose Nezavisne.

Privremeni izvod iz središnjeg biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. svibnja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. lipnja do 7. srpnja.

Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz središnjeg biračkog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organ.

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. listopada.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na veb stranici SIP-a pod linkom "JESTE LI REGISTRIRANI".

Komentari